PERUNKIRJOITUS ETÄNÄ TAI PAIKAN PÄÄLLÄ -OHJEET JA VAIHTOEHDOT KUOLINPESÄN HOITAMISEEN

Perunkirjoitus voi tuntua monimutkaiselta prosessilta, varsinkin surun keskellä. Haluamme tehdä siitä mahdollisimman helpon ja sujuvan, olipa kyseessä perunkirjoitus paikan päällä toimistollamme Kokkolassa tai täysin etänä. Tässä kirjoituksessa esittelemme vaihtoehdot ja palvelut, joista voit valita itsellesi sopivimman tavan hoitaa perunkirjoitus.

Perunkirjoitus voidaan pitää toimistollamme Kokkolassa tai täysin etänä etäyhteyksien avulla. Pesän ilmoittajan allekirjoitus perukirjaan voidaan antaa myös sähköisellä allekirjoituksella, vahva tunnistautuminen. Perunkirjoituksessa tulee olla läsnä paikan päällä tai etäyhteydellä pesän ilmoittaja sekä uskotut miehet. Pesän muut osakkaat voivat osallistua halutessaan. Kutsu perunkirjoitukseen toimitetaan kaikille osakkaille viimeistään kaksi viikkoa ennen tilaisuutta. Perunkirjoituksessa tulee olla läsnä kaksi uskottua miestä ja mikäli perunkirjoitus pidetään meidän toimesta niin henkilökunnastamme tulee kaksi uskottua miestä.

Mikäli haluat selvitä perunkirjoituksesta helpoimmalla niin voit pesän ilmoittajana antaa meille valtakirjan hoitaa kaiken puolestasi. Me voimme hoitaa puolestasi koko perunkirjoituksen eli selvittää osakkaat, kerätä tarvittavat liitteet ja selvittää kuolinpesän varat ja velat, koota perukirja sekä pitää perunkirjoitus. Katso hinta tämän linkin takaa.

Mikäli haluatte säästää kustannuksissa voitte itse myös kerätä tarvittavat liitteet ohjeemme mukaan ja me kokoamme perukirjan ja pidämme perunkirjoituksen sekä toimimme uskottuina miehinä perunkirjoituksessa. Perunkirjoituksen hintaan vaikuttaa pesän osakkaiden määrä sekä vainajan omaisuus. Katso hinta tämän linkin takaa.

Mikäli olet aloittanut itse perunkirjan tekemisen mutta tullut siihen johtopäätökseen että et saa itse laadittua perukirja loppuun asti niin voimme myös auttaa siinä tapauksessa. Lähetä meille keskeneräinen perukirja sekä tieto miltä osin perukirja on vielä puutteellinen sekä tieto milloin perunkirjoitus tulisi pitää niin annamme kustannusarvion että mitä veloitamme että teemme perukirjan loppuun sekä pidämme perunkirjoituksen toimistollamme tai etänä.

Perukirjaa varten tiedot selvitetään virallisista asiakirjoista. Asiakirjojen tilaamisesta aiheutuneet kulut sisältyvät perunkirjoituksen hintaan mikäli olet ottanut meiltä palvelun jossa hoidamme perunkirjoituksen alusta loppuun asti ns. ” avaimet käteen palvelu”

Mikäli olet valinnut että hoidat asiakirjojen tilaamisen itse ja me kokoamme perukirjan mutta joudumme tilaamaan puolestasi jonkun asiakirjan niin veloitamme kulut tästä erikseen.  Neuvomme ja opastamme kyllä asiakirjojen tilaamisessa. Annamme listan mitä asiakirjoja tarvitaan sekä annamme tarkennuksia tarvittaessa toimeksiannon edetessä.

Kotisivujemme kautta katikynnas.fi voit varata ajan perunkirjoitus toimeksiantojen vastaanottoon. Voit tulla paikan päälle toimistollemme tai voimme olla yhteydessä etäyhteydellä puhelimitse tai Teams. Yhteydenotto kannattaa tehdä viimeistään 1kk vainajan kuoleman jälkeen koska joidenkin asiakirjojen saaminen kestää useampia viikkoja ja meidänkin kalenterit täyttyy nopeasti jotta löydämme sopivan ajan perunkirjoitukselle.